Tuin

Ongedierte wegjagen doe je zo

Steeds vaker hebben huishoudens last van ongedierte in huis. Of dit nou gaat om insecten of knaagdieren, het zorgt altijd voor veel overlast. Knaagdieren veroorzaken echter aanzienlijk meer overlast en kunnen een ware plaag voor je tuin zijn. Denk bijvoorbeeld aan muizen die meubilair kapot knagen en mollen die je gazon overhoop gooien. Een goede manier om deze knaagdieren weg te jagen, is door carbid 5kg kopen. Normaal gesproken gebruik je carbid tijdens oud en nieuw, maar het is ook erg efficiënt in het wegjaren van ongewenste knaagdieren. Door de knal zal je hier dan ook geen last meer van hebben.

Zo bedien je de carbid

Heb je geen idee hoe je carbid moet schieten, dan is hier een eenvoudige uitleg. Het eerste wat je moet doen, is een kleine set kopen met hierin de carbid en bus. Als je deze in huis hebt, kan je de bus vullen met de carbid. Vervolgens voeg je hier water aan toe, zodat alle elementen aanwezig zijn. Het laatste wat je moet doen is een bal bevestigen op de bus. Om de bus te kunnen schieten, is het tenslotte nodig om een gasfles of fakkel te gebruiken. Hiermee veroorzaak je de knal, zodat het ongedierte weggejaagd kan worden.

Mollen bestrijden op een andere manier

Naast carbid zijn er natuurlijk nog talloze andere manieren voor diervriendelijk mollen verjagen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een mol te vangen met een val. Er zijn hierbij allerlei soorten vallen waar je aan kunt denken. Allereest kan je gebruik maken van een vangkoker. Deze koker plaats je in de tunnel waar de mol zich bevindt. Vaak is het handig om de val te plaatsen tussen twee openingen. Vervolgens is het zaak om even een dag te wachten om daarna te kijken of je beet hebt. Als dit het geval is, kan je vervolgens de mol op een andere plek vrijlaten.

Mollen verjagen met geluidsgolven

Een andere manier om op een diervriendelijke wijze van mollen af te komen, is door deze weg te jagen met geluidsgolven. Dit kan je doen door een speciale solar mollen verjager aan te schaffen. Deze plaats je vervolgens in de grond waar de mol in de buurt zit. Het apparaatje zendt vervolgens solar geluidsgolven uit, die voor mollen onaangenaam zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat de mol uit zichzelf weg zal gaan, zodat jij geen last meer zult hebben van mollen in de tuin. Prettig hieraan is dat het apparaat op zonne-energie werkt.

Mollenklem als laatste troef

Een laatste optie is door gebruik te maken van een klem. Dit is een wat minder diervriendelijke methode, maar werkt wel erg goed. Net zoals bij de koker plaats je de klem in de tunnel waar de mol zit. Wanneer de mol richting de klem loopt, zal deze hierin vast komen te zitten. De mol kan vervolgens uit de klem worden gehaald en begraven of weggegooid worden. Op die manier weet je zeker dat je van de mol af bent. Om in het vervolg geen last meer van mollen te krijgen, is het aan te raden om gaas aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *