Tips

Hoe doe je een ISDE subsidie aanvraag?

Voor heel wat mensen geldt dat ze op zoek zijn naar informatie over de zogenaamde ISDE-subsidie. Het gaat hierbij om de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing welke is bestemd voor zowel woningeigenaren als voor zakelijke gebruikers. Voordat je over gaat tot het indienen van een ISDE subsidie aanvraag spreekt het voor zich dat je zal willen achterhalen welke eisen hier allemaal voor van toepassing zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan zal de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina je daar ongetwijfeld alles over vertellen. 

Een kennismaking met de ISDE-subsidie 

Voordat we meer duidelijkheid verschaffen over hoe de ISDE subsidie aanvraag in moet dienen is het van belang om even te kijken naar wat deze subsidie nu precies inhoudt. Wanneer we dat doen komen we tot de vaststellen dat er sprake is van een bedrag welke in het jaar 2023 is voorzien voor deze subsidie van zo’n slordige 350 miljoen euro. Voor deze subsidie geldt dat ze beschikbaar is voor tal van verschillende soorten investeringen. Denk hierbij meer concreet aan: 

  • Zonneboilers;
  • Hybride warmtepompen;
  • Isolatiemaatregelen; 
  • Een aansluiting die gebeurt op het warmtenet;
  • Elektrische kookvoorzieningen; 

Elk jaar zal er opnieuw een nieuw budget beschikbaar worden gesteld wat ervoor zal zorgen dat er altijd opnieuw een nieuwe ISDE subsidie aanvraag zal kunnen gebeuren. Voor de ISDE is bekend dat ze al zeker zal blijven bestaan tot en met het jaar 2030. Let op, ben je van plan om een subsidie aan te vragen voor kleinschalige windturbines of voor zonnepanelen? In dat geval geldt voor deze subsidie dat ze nog beschikbaar zal zijn tot eind 2023.

Wanneer kan je een ISDE subsidie aanvraag indienen?

Om een ISDE subsidie aanvraag in te kunnen dienen zijn er een aantal zaken waar je aandacht aan zal moeten besteden. In eerste instantie geldt voor een dergelijke aanvraag bijvoorbeeld dat ze kan gebeuren wanneer je de eigenaar bent van een koopwoning en deze woning je hoofdverblijf is. 

Bovendien spreekt het voor zich dat de investering die is gebeurd (en die voor moet komen in de lijst die we eerder op deze pagina hebben gepubliceerd) aantoonbaar dient te zijn door middel van een factuur. Hou er bovendien rekening mee dat de ISDE subsidie aanvraag ingediend moet worden binnen de periode van 24 maanden volgend op de installatie of na de uitvoering van de eerste maatregel. Dit geldt eveneens voor de huiseigenaren die na 1 januari 2022 één van de isolatiemaatregelen hebben laten uitvoeren.

Waar kan je deze subsidie precies aanvragen?

Wanneer je klaar bent om je ISDE subsidie aanvraag in te gaan dienen spreekt het voor zich dat je ook nog moet weten waar deze nu precies kan worden ingediend. Dit moet gebeuren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er bestaan duidelijke stappenplannen die je aangeven waar je bij het indienen van de subsidie aanvraag nu precies rekening mee dient te houden. In ieder geval, ben jij iemand die overweegt om een energiebesparende of een duurzame investering te doen en voldoe je aan de vooropgestelde voorwaarden? Dan is het vanzelfsprekend dat je door het benutten van deze subsidie een zeer aantrekkelijk geldbedrag zal kunnen besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *