InterieurTips

Tips voor een gezellig interieur

Van je huis een thuis maken, dat wil toch iedereen? Toch zien we dat er nog altijd een grote groep mensen is, die het lastig vindt om hun interieur gezellig en warm in te kunnen richten. Vooral het combineren van bepaalde meubelstukken blijft een enorm probleem. Dit komt vaak doordat er in het verleden meubels zijn aangeschaft en er gaandeweg steeds meer vervangen wordt. Je kunt je dus wel voorstellen dat een bank van 15 jaar oud, niet altijd meer helemaal matchend is bij een televisiemeubel die enkele jaren oud is. Overigens is ‘Vintage’ zoals we dit ook wel noemen, helemaal terug van weggeweest. Een wat ouder object in je woonkamer is dus absoluut niet verboden! Om je een handje te kunnen helpen bij het gezellig maken van je interieur, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kijk kritisch naar de kleuren in je woonkamer

Een gezellig interieur valt en staat met het gebruik van de juiste kleuren. Waar veel mensen vaak direct denken aan nieuwe meubels, is dit in de meeste gevallen helemaal niet direct nodig. Wat je namelijk ziet, is dat de potentie van de muren in een woonkamer bijvoorbeeld nauwelijks tot niet worden benut. Vaak wordt er gekozen voor RAL 9001 of een RAL 9010 en daarmee is de kous af. Op het moment dat je bijvoorbeeld voor een wat warme kleur op één van je muren kiest, zul je al direct zien dat dit een wereld van verschil is. Uiteraard is het niet verstandig om te kiezen voor een te opvallende kleur. Kleuren die het bijvoorbeeld heel goed doen, zijn pasteltinten, maar ook groen in combinatie met gouden accessoires is een absolute aanrader.

De verlichting

De verlichting in een woonkamer bepaald naast de kleur voor een groot deel de sfeer. Je huis kan namelijk nog zo gezellig zijn ingericht, maar zonder de juiste verlichting zie je hier maar bar weinig van terug. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een gezellig interieur er nu niet bepaald sfeervoller op wordt wanneer je een bouwlamp als lichtbron hebt. Nu is dit natuurlijk erg gechargeerd, maar in de praktijk gebeurt het vaak wel. De verlichting kun je indelen in twee verschillende categorieën. Zo kun je kiezen voor functionele verlichting en voor decoratieve verlichting. In de ideale situatie zijn deze beide met elkaar te combineren, bijvoorbeeld door middel van een dimmer. Kijk daarom dus ook kritisch naar je verlichting en ga hiermee aan de slag.

Voeg planten toe

Planten zijn de perfecte manier om je interieur direct een stuk gezelliger te maken. Wat je namelijk vaak ziet, is dat ze wat kleur toevoegen, waardoor het geheel al direct heel anders oogt. Daarnaast hebben planten ook nog eens een praktisch functie, want ze hebben een luchtzuiverende werking. Alles bij elkaar maakt dit het dat het toevoegen van planten in je interieur een absolute aanrader is. Bekijk de overige tips van WWIW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *