Interieur

Je eethoek inrichten

Bij het inrichten van je eethoek in huis komt er een hoop kijken. Vaak is dat ook niet erg, gezien dit een plek is waar jij en je gezin waarschijnlijk veel tijd zullen doorbrengen. Het wordt dan ook vaak gezien als een belangrijk onderdeel van het huis. Een fijne eethoek kan helpen om heerlijk tot rust te komen aan het eind van de dag, door er samen te genieten van een lekkere maaltijd. Of je eethoek een aparte kamer is, of zich in een open ruimte bevindt, je kunt er allerlei kanten mee opgaan. In dit artikel kun je een aantal praktische tips lezen die het inrichten van jouw eethoek hopelijk een stuk makkelijker maakt. Lees dus snel verder!

Het kiezen van de juiste tafel

De eettafel is het middelpunt van de eethoek en de keuze van de juiste tafel is cruciaal. Bij het kiezen van een tafel moet je letten of het past bij de grootte van de ruimte en de stijl van je interieur. Houd er rekening mee dat je voldoende ruimte nodig hebt voor stoelen en dat er genoeg loopruimte overblijft. Overweeg ook de vorm van de tafel, rond of rechthoekig, afhankelijk van de grootte van de ruimte en je persoonlijke voorkeur. Vaak worden ronde tafels als gezelliger beschouwd, gezien je iedereen gelijkmatig over de cirkel kunt verdelen. Ook voor oneven aantallen in het gezin is een ronde eetkamertafel perfect.

Investeer in comfortabele stoelen

Niets is zo vervelend als op oncomfortabele stoelen te moeten zitten tijdens een lange maaltijd. Investeer daarom in stoelen die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Het is altijd leuk voor het oog als de stoelen matchen met de rest van het interieur. Denk aan stoelen met een goede rugleuning en zitvlak, en kies voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, bijvoorbeeld leder. Vooral als je in je gezin nog jonge kinderen hebt, kan dit een goede keus zijn gezien zij nogal geneigd zijn te morsen met eten en drinken. 

Kies eventueel voor een bank

Als je eethoek groot genoeg is, kan een bank een goede optie zijn in plaats van stoelen. Een bank zorgt voor een informele sfeer en kan handig zijn als je veel gasten hebt. Zorg er wel voor dat de bank comfortabel genoeg is om langere tijd op te zitten. Een bank die te laag is ten opzichte van de tafel kan erg oncomfortabel zijn, dus dat wil je eigenlijk voorkomen. Het beste kun je dit controleren door zelf te kijken hoe het zit.

Vergeet de verlichting niet

Goede verlichting is belangrijk in elke kamer, maar vooral in de eethoek. Kies voor een lamp boven de eettafel die voldoende licht geeft en de juiste sfeer creëert. Een dimmer is handig als je de verlichting wilt aanpassen aan de gelegenheid. Je kunt ook overwegen om extra verlichting toe te voegen, zoals een vloerlamp of wandlamp, het liefst met warme kleuren om zo voor een gezellige en uitnodigende sfeer te zorgen!

Kies de juiste accessoires

Ook accessoires kunnen een eethoek persoonlijkheid geven en de ruimte compleet maken. Kies voor een tafelkleed of placemats die passen bij de stijl van je interieur. Daarnaast is het altijd een goed idee een paar mooie kaarsen toe te voegen voor een gezellige sfeer en wat warmte. Ook kun je ervoor kiezen om aan de muren een mooi schilderwerk of een spiegel te hangen, om het net wat meer leven te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *